Biologia i Geologia: Project Is yeast alive?

Després de treballar a fons durant el primer trimestre el model d'ésser viu i les seves funcions vitals, hem realitzat el projecte de matèria: IS YEAST ALIVE? (El llevat està viu?). 

Partim d'un problema: Al supermercat podem trobar llevat químic i llevat de pastisseria.  Volem saber si estan vius. 

Plantejament: Després de dies debatent les característiques dels éssers vius hem consensuat que una de les característiques és que tinguin cèl·lules, i l'altra que facin les funcions vitals. 

Hipòtesis: Seguint el mètode científic, hem redactat hipòtesis diferents del que creiem que observaríem. 

Disseny: Hem dissenyat un experiment on hem observat una mostra de llevat químic i una de llevat de pastisseria. 

Resultats: Hem identificat estructures cel·lulars en la mostra de llevat de pastisseria (membrana cel·lular, citoplasma)... i també hem identificat activitat que indicava que les cèl·lules estaven fent les funcions vitals: formació de bombolles de gas (diòxid de carboni).  Hem comparat els nostres resultats amb fotografies i vídeos de treballs científics. 

Conclusions: El llevat de pastisseria està format per cèl·lules d'éssers vius anomenats Sacaromyces cerevisiae. El llevat químic pel contrari està format per productes químics que s'han dissolt en aigua però no s'hi han observat cèl·lules. 


Francina Sintas

Professora de Ciències Naturals

Voleu veure algunes imatges del que hem observat?








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESQUIADA 1r d'ESO

II Concurs de Disfresses Pi Gros